Milujem Mutantof :)

...a Bratislavské noviny majú všímavých čitateľov, hihi :)))

-----

Staromešťania ďakujú pánu starostovi

List čitateľa
Veľmi nás Staromešťanov potešila správa, že si náš pán starosta Peter Čiernik našiel čas a na dva dni odcestoval spolu s celým svojím „dvorom“ do kalamitou postihnutých Tatier, aby tam podporil cestovný ruch.
Ten výlet nás Staromešťanov stál síce asi 100-tisíc korún - no nech fras vezme tie peniaze, hlavne, že si pán starosta dobre zahral pingpong. A potešilo nás tiež to, že od minulej jesene dostávame od pána starostu každé dva týždne do schránok Prešporské noviny – a to úplne zadarmo. Mnohí Staromešťania síce frflú, že sú to úplne prázdne a zbytočné noviny (vraj nám stačia Bratislavské noviny, ktoré už majú dlhšiu tradíciu), no títo občania zabúdajú, že také pekné „mesiačikové“ rozprávočky pre malé detičky (ktorých síce v Starom Meste nie je až tak veľa) alebo naivné spomienky grafomana na V-klub už v iných novinách nenájdu. Je síce pravda, že ponuku divadelných predstavení a iných kultúrnych podujatí nájdu zas kdekoľvek, no čím by sa potom zaplnila podstatná časť Prešporských novín? A stojí to všetko iba maličkosť – dva a pol milióna korún za rok. No koľko ráz sa tam objaví meno pána starostu! Tá reklama predsa stojí za to – aspoň občania vidia, že sa ich dane používajú účelne.
A tí ešte ufrfľanejší Staromešťania dokonca radia, aby sa pán starosta išiel poprechádzať aj so svojím „dvorom“ namiesto do Tatier po uliciach Starého Mesta. Napríklad hneď na Poštovej ulici by možno objavili mnohé veci, na ktoré by sa mohli tiež vynaložiť nejaké peniažky. Tam by bolo treba vymeniť drevené kruhové sedadlá okolo stromov, nahradiť ukradnuté kovové obruby „pečiatok“, opraviť vršok stĺpu vo fontáne, ktorý je už asi dva roky zdevastovaný a podobne. A aby reklama pána starostu pritom nevyšla naprázdno, môžu mu jeho „dvorania“ nad vchod do podchodu – kde už veľa mesiacov svieti bielou farbou namaľovaný akýsi čudný nápis (hádam to má byť „I love Mutants“) napísať: I love Čiernik.
J. Kováč, Staré Mesto


- uverejnené v týždenníku Bratislavské noviny - 16. júna 2005 - online


...a tu je spomínaný "čudný nápis"...


*** Späť na TEXTy ***