BUBNOVAČKA na Podšípe
stretnutie bubeníkov od východu po západ
26 - 28. 8. 2005 - posledný augustový víkend

Stretnutie bubeníkov z celého slovenska, ktorí majú chuť si spoločne zabubnovať, zabávať sa a prinášať dačo tvorivé. To všetko počaš posledného prázdninového víkendu na nádhernom mieste na dolnej Orave. Podšíp je stára vrchárska osada s asi 10 zachovalími dreveničkami. Neverili by ste ako je tam krásne. Preto zoberte zo sebov bubny, didgerido, hrkalky, ... a dôjdite si zahrať.
Bude sa bubnovať, bude sa tancovať, bude sa opájať, bude fajne... :)

Popis miesta: Podšíp leží pod skalnatým kopcom Šíp a nad obcou Kralovany. Kralovany sú na hlavnom cestnom aj železničnom ťahu BA – KE. Stojí tam každý rýchlik takže doprava do Královian nieje vôbec zložitá. Stop je tiež v pohodičke.

Z Královian sa ide pešo na Podšíp cca 45min až hodinu. Dostanete sa tam rôznymi chodníčkami cez les. Treba isť cez železničný most cez Oravu. Najlepšie je sa dole v krčme spýtať ako na Podšíp.
Ale asi najschodnejším spôsobom (hlavne pre autá) ako sa dostať na Podšíp je z Dierovej. Vyveziete sa buď autom alebo vlakom ( 1 zástavku smerom na Oravu) na dierovú odtiaľ je to tak pol hodinka pešo. Autom sa až na Podšíp nedostanete.

Cesta bude zo stanice v Kralovanoch označená!

Najlepšie je pozriť MAPU ,alebo menšiu mapu

Na Podšípe nieje elektrina ani obchod. Občas tam teta predáva suveníry. Preto si potraviny treba vziať sebou. Vodu netreba brať sú tam dva pramene. Spať je možne buď vo vlastnom stane, alebo na pôjde drevárne (vid foto).

Tvorivosti a nápadom sa medze nekladú, za dna možne zrobiť dáky menši HepeŇing :)
Chystáme nočnú fire show a v kotlíku sa bude variť čaj. Tí čo nebudú mať bubon, tak si môžu dať divoké tance s pivem a vínem. Tiež je možné spraviť si peknú túru na Šíp alebo salaš.

Toto sú len predbežné informácie, časom sa akualizujú

Kontakt: v prípade akejkoľvek otázky kontaktujte:

tel. 0907/118648 - Maťo Pezinok, pole(zavináč)centrum.sk
tel. 0915/476444 - Roberto Košice, pfizy(zavináč)centrum.sk
alebo použiťe Fórum

Ak máťe zaújem pomôcť pri propagácii tejto akcie, možte si stiahnuť PLAGÁT vo formáte jpg, a vyvesiť ho vo svojom meste, alebo v oblúbenej čajovni. Diky.

ALE HLAVNE SE NEONDZI A DONDZI - ZABÚCHAC :)


Takto to vyzerá na Podšípe:

Kopec Šíp zo Stankovian Cesta na Podšíp - ide zväčša lesom Pre cestu na Podšíp možno použit aj osliu silu :).JPG Cesta na Podšíp - tesne pred cielom Jedna z lúk nedaleko Podšípu Podšíp - miesto bubnovačky Podšíp - miesto bubnovačky Podšíp
Podšíp miesto bubnovačky Podšíp Podšíp chalúpka Podšíp okienko Podšíp výhľad do okolia Podšíp výhľad do okolia Podšíp výhľad do okolia Podšíp výhľad do okolia - Rozsutec
Podšíp - miesto bubnovačky Podšíp - miesto bubnovačky Podšíp Miesto na možné prespanie - spí sa na pôjde drevárne Podšíp z vrchu Podšíp z vrchu Podšíp z vrchu